- آیا جواب ندادن ، اهمیت ندادن ، یا ادای مشغله (busy) داشتن رو در آوردن ، کارِ سختیه (؟)
در ادامه شمارو با نوعی قانون نا نوشته برای یه عده آشنا میکنم ...
من همیشه گفتم و باز هم میگم ؛ توی عصری قرار داریم که در عین اینکه تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده ؛ اما متاسفانه آدم نه (!)
روزی روزگاری چاپار ، کبوتر نامه رسان ، ارسال پیام با دود مد بود ... اما از اون دوران و ایام قرن ها و سال ها فاصله گرفتیم و سال هاست که تکنولوژی به کمک آدم ها اومده برای دریافت و ارسال پیام. اما با وجود این همه ابزار و با گذشت این همه از اختراع ابزارها ؛ چرا و چطور میشه که آدمیزاد ؛ همچنان در برقراری ارتباط با هم نوع فلج و ناتوانِ و روز به روز اوضاع و شرایط بغرنج تر و اسفناک تر از چیزی میشه که نباید (؟!)
فرهنگ استفاده از ابزار و امکانات چرا آموزش عمومی داده نمیشه (؟) مگر نه اینکه برای کتاب خوندن و نوشتن باید مدرسه رفت (؟) چرا برای کار با ابزار در مدارس و در قرن پیشرفت تکنولوژی آموزش داده نمیشه (؟) چرا آدم های دنیا عقب مونده تر از تکنولوژی هاشون شدن (؟) چرا هیچ نوع فرهنگ سازی در جهت رشد و پروش آدم ها داده نمیشه (؟) مگر نه اینکه ابزارها باید در خدمت پیشرفت آدم ها باشن (؟) پس چطور میشه که در این عصر تکنولوژی و مدرنیته ، این همه کاستی و مشکلات وجود داره (؟)
از مبحث اصلی نمیخوام با این چیزهایی که جزو واضحاته ؛ دور بشم . اما برای درک درست گفته هام ، قبلش باید کمی نق و غر میزدم.
سال ۴۰۰ شمسی هستیم و از ابداع و اختراع پیام کوتاه چیزی بالغ بر ۲۸ سال طبق منبع استناد ویکی پدیا و برخی سایت ها میگذره و در این ۲۸ سال که فقط از ابزار ارسال پیام کوتاه گذشته چیزی حدود ۱۷-۱۸ سال از سوشال مدیاها و یا به عبارت دیگه شبکه های اجتماعی مختلف میگذره ... اما با گذشت این همه هنوز اطرافمون ، خیلیا هستن که با وجود اینکه تحصیل کرده هستن ؛ هنوز طرز صحیح استفاده از این ابزارها وجود نداره و هنوز خیلیا حتی نمیدونن قابلیت های ابزارهایی که دارن چیه و چقدره (؟!) چه برسه به اینکه اطلاعات دقیقی از شرکت سازنده و محدودیت ها و... داشته باشن . چرا (؟) مگه غیر از اینه که آدم برای پیشبرد اهدافش ؛ باید ابزار و امگاناتش رو دقیق بشناسه و به درستی ازش استفاده کنه (؟) پس چرا این آگاهی حتی در بین سطح با سواد جامعه هم به درستی رخ نمیده چه بزسه به قشر کم سواد و ناآگاه (؟)
باز هم نمیخوام از اصل حرفم که چیز دیگه ایه دور بشم . چیزی که اخیرا و در موبایل خیلی از افراد به اصطلاح مرکز توجه و نقطه زوم من قرار گرفته ؛ تعداد نوتیف های گوشی های اطرافیانمه . خیلی برام جالبه که بعضا گوشی هایی که اطرافم میبینم بالای هر اپلیکیشن با آرم تعداد نوتیف هایی که برای اون فرد اومده مواجه میشم که از بعضی ها میپرسم که چرا انقدر تغداد نوتیف دارن ، سوال میکنم . عموم جواب ها از این دو غیر خارج نبوده .
- وقت نمیکنم جواب بدم (!)
- بلد نیستم چیکار کنم که اینا نیاد (!)
اما چیزی که هست اینه که من اینو ؛ نوعی بیماری میبینم . چه برای کسی که میگه وقت نمیکنم جواب بدم ؛ چه برای دسته دوم.
من اینطوری میبینم که یه نفر میخواد بره بیرون از خونه ش . با خودش کیف میبره ولی نمیدونه چجوری باید حمل کنه یا اگر هم در حمل کردنش مشکل نداره ؛ نمیدونه چجوری و کجا ازش استفاده کنه کسی که فقط حمل میکنه بدون اینکه کوچکترین شناخت و درکی از قابلیت و توانایی ابزار رو داشته باشه ؛ به زعم من بیماره .
+ نکته : کسایی رو هم بعضا در فضای مجازی دیدم که با اینکه اساساً سواد ، درک ، فهم و آگاهی نسبت به ابزار ندارن ؛ اما برای دیگران مسخه تجوز میکنن در موارد و مواقع مختلف در مورد اون ابزار و یا بعضا اطلاعاتی رو غلط دریافت کردن و فکر میکنن که درسته و هر جایی ارائه میکنن ، بدون اینکه کوچکترین تحقیقی در موردش بکنن و متاسفانه در همین مورد من بارها و به کرات با دومینوی ارائه اطلاعات غلط از سوی کاربران در فضای مجازی مواجه بودم.
^ پیش از انتشار هرگونه اطلاعات ، اخبار ، در فضای مجازی ؛ حتما جستجو کنید و از انتشار اخبار و اطلاعات غلط یا کذب در هر سطحی جدا و اکیدا خودداری کنید . چون در اینصورت کنش شما نوعی )disinformation) پروغ پراکنی محسوب می شود و در فضای مجازی این اقدام ممکنه باعث محدودیت شما خواهد شد. (یعنی اگر کاربری ، اقدام شما را گزارش کند ؛ ممکن است منجر به محدودیت شما در آن ابزار بشود)
🔸 دو نکته کلیدی رو هم باید اشاره کنم🔻
▪️ هیچ الزام و ملزمی برای درج ث انتشار عکس و اطلاعات خصوصی در اپلیکیشن و سایتی که از آن استفاده میکنید وجود ندارد ؛ مگر در سایت هایی که حتما باید اطلاعات فردی شما مورد تایید باشد مثل سایت بانک یا بیمه و... و الا برای هیچ سوشال مدیا و مسنجری الزام انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی وجود ندارد و حتی چه بسی پیشنهاد می شود که از درج تصاویر و اطلاعات بسیار خصوصی و مهم پرهیز کنید (برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی توسط برخی افراد بیمار)
▪️ سوشال مدیا (شبکه های اجتماعی) و مسنجرها جا و بستر مناسبی برای راحت اعتماد و اطمینان کردن به افراد غریبه نیست. گول افراد را در هیچ شرایط و سطحی نخورید . برای دوست یابی و همسریابی از سوشال مدیا اقدام نکنید و اگر هم چنین قصدی دارید باید به مراتب اعتماد سازی و جوانب احتیاط ؛ کاملا آگاهی داشته باشید و عقلانی و منطقی برخورد کنید (!) چون افراد شیاد و بیمار در بستر فضای مجازی و سوشال مدیا و مسنجرها کم نیستند (!)
▪️ با وجود گسترش تکنولوژی متاسفانه همچنان در بخش های مختلف خبری تلویزیونی و روزنامه ها میبینیم و میخوانیم و میشنویم که با وجود اخطارهای مختلف از سوی کارشناسان ؛ باز هم کلاهبرداری های مختلف در ابزارهای مختلف روی میده ؛ اما همچنان هستند افراد ناآگاه و بی سواد که طعمه افراد شیاد میشن. و متاسفانه افراد شیاد فقط مردها نیستن ؛ زن ها و حتی کودکان و داخلی خارجی هم هستند . پس خیلی خیلی دقت کنید (!)